Vera

Vera's Home Made...

Sammy en Tommy Kippetjes Hortensia
Schapen Specht Koeien

Mijn tuin telt een aantal fruitbomen en struiken en ik heb een kleine groentetuin.
Natuurlijk ontbreekt een hobbykas voor de tomaten, paprika's en pepers niet.
De hoeveelheid fruit en groente leent zich uitstekend voor het verwerken tot chutney, jam, gelei en tafelzuur.


  • Chutney: een produkt oorspronkelijk uit India, wordt gemaakt van een combinatie van fruit en/of groente, suiker, azijn en kruiden. Hier zijn alle soorten fruit en groente geschikt voor en ook combinaties zijn erg lekker. Heerlijk bij kip, vlees, vis en wild  maar ook bij rijstgerechten en de barbecue een smakelijke aanvulling. En vergeet niet het blokje kaas en toastje met paté. Laat gewoon je fantasie werken. 
  • Jam: bij een ieder bekend, maar ik maak het ook van wat minder voor de hand liggende produkten als bijvoorbeeld courgette, pompoen en tomaten.
  • Gelei: een variant van jam, is uitermate geschikt voor vruchten met veel pitten of harde velletjes zoals rozebottels en vlierbessen. Eerst onttrek ik het sap van de vruchten waarna ik dit sap verwerk tot gelei.

  • Spread: ook een variant van jam. Sommige vruchten hebben een harde schil of een schil die niet lekker is, bv kruisbessen. Deze vruchten pureer ik en maak er dan een soort jam van, die ik spread noem. 

  • Tafelzuur: een welkome aanvulling bij de maaltijd. Komkommer, courgette en pompoen lenen zich hier uitstekend voor en ontbreken dan ook niet in mijn tuin.

  • Saus: Wat is er lekkerder dan een licht gezoete vruchtensuas door de yoghurt

Oogst
Verkoop thuis zomer
Verkoop thuis winter Verkoop markt


Zin in een lekker potje van het een of ander?

Bel of mail me om te informeren wanneer je langs kunt komen.
Of kijk in mijn agenda op welke markten ik te vinden ben.